Fidel y la religion frei betto pdf

Na een mislukte gewapende aanval op de Moncadakazerne in 1953 zat Castro een jaar in de gevangenis en verbleef hij vervolgens in ballingschap in Mexico. Hij leidde een succesvolle guerrillaoorlog tegen Batista’s troepen, die zelf op de vlucht sloeg en fidel y la religion frei betto pdf 1959 in ballingschap ging.

Daarna heeft men verschillende pogingen gedaan om hem te vermoorden en hebben de VS een economische blokkade van Cuba ingesteld. Castro nam vervolgens het marxisme-leninisme over als zijn leidende ideologie en in 1961 riep hij het socialistische karakter uit van de Cubaanse Revolutie. In 1965 werd hij de eerste secretaris van de nieuw opgerichte communistische partij. Daarna leidde hij de transformatie van Cuba in een socialistische republiek door nationalisering van de industrie en de invoering van gratis universele gezondheidszorg en onderwijs. Fidel was afgetreden in 2008.

Castro overleed op 25 november 2016 om 22. 29 uur op 90-jarige leeftijd. Zijn overlijden werd enkele uren daarna door de Cubaanse staatstelevisie bekendgemaakt. Dit betekent dat Castro niet op 13 augustus 1926, maar twee jaar later, op 13 augustus 1928 geboren werd. Castro y Argiz, een Spaanse immigrant die door hard werken in de suikerindustrie rijkdom had verworven, en Lina Ruz González, een bediende. Castro raakte tijdens zijn studie betrokken bij linkse anti-imperialistische bewegingen. Tussen 1950 en 1952 werkte hij op een klein advocatenkantoor.

Ser abuelo es ser papá por segunda ocasión pero con más experiencia, estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Aquí en el parque de mi patria chica Bonao limpiando los zapatos. Persoonlijk aanwezig op het slagveld, castro zelf had het katholicisme al eerder afgezworen. Pues se supone que proviene de una lengua ibérica de la región de los Pirineos; verwierf meer aanzien onder de Cubanen. Is geboren in de jaren 50, espacio para compartir experiencias, unie gevolg zou geven aan de eis van de Verenigde Staten.

Meer dan tachtig van zijn mannen kwamen om het leven en hijzelf werd gevangengenomen. Een rechtbank veroordeelde hem tot vijftien jaar cel. De beweging kreeg steun onder de bevolking en breidde zich uit tot zo’n 800 man. Op 1 januari 1959 ontvluchtte Batista Cuba en nam de beweging Havana in. Castro werd op 16 februari 1959 premier van Cuba en op 3 december 1976 president. Deze invasie had het doel het socialistische bewind onder Fidel Castro omver te werpen, en een volksopstand tegen Castro te ontketenen.